ViaFormance en de Vrije Universiteit Amsterdam tekenen partnerovereenkomst

Ermelo, 18 april 2018 - Met de ondertekening van de partnerovereenkomst is invulling gegeven aan een belangrijke ambitie van ViaFormance. Door de verbinding aan te gaan met het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis van de Vrije Universiteit Amsterdam is ViaFormance voortaan bevoegd de post-graduate opleidingsprogramma's te verzorgen op het gebied van Organizational Behavior Management, de wetenschap van de gedragsanalyse in de context van organisaties. Daarnaast levert het partnership nog diverse andere voordelen op die de concurrentiepositie sterk doen verbeteren en in staat stelt nog meer toegevoegde waarde te bieden aan klanten en opdrachtgevers.

Anticiperend vermogen

“Organisaties hebben continu te maken met verandering. Technologische ontwikkelingen, hoge concurrentie en een dynamische arbeidsmarkt dwingen organisaties snel te kunnen anticiperen op verandering. Het meekrijgen van mensen in verandering is misschien wel de grootste uitdaging. Ook als het gaat om het verbeteren van prestaties, het oplossen van organisatievraagstukken en wanneer men het beste uit mensen wil halen”, aldus David Polinder, Management Consultant en Certified Trainer/Coach OBM bij ViaFormance. “Als gedragsanalisten stellen we dat vrijwel alle organisatieresultaten tot stand komen door gedrag, oftewel ‘business is behavior’. Gedrag is geconditioneerd, verander het dan ook zo!”

Verbinding met de wetenschap

Het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis van de Vrije Universiteit Amsterdam is een wetenschappelijk instituut en expertisecentrum wat zich bezighoudt met de wetenschappelijke verdieping, verbreding en verspreiding van de gedragsanalyse en Organizational Behavior Management, de wetenschap van gedragsverandering in organisaties. Het ADRIBA is onderdeel van het VU SBE Center for Executive Education. Het is het eerste en enige wetenschappelijk instituut in Europa die opleiding en certificering in OBM aanbiedt. David Polinder: “Als geaccrediteerd Trainingspartner van ADRIBA kunnen we ons nog sterker profileren in de markt. Zo garandeert het een academisch kennisniveau en de goede naam en faam van de Vrije Universiteit dragen bij aan het borgen van kwaliteit en integriteit. Als partner hebben we ook altijd als eerste toegang tot de meest actuele onderzoeksresultaten en kunnen we gebruik maken van een internationaal netwerk van partners, OBM-vakgenoten en promovendi in de gedragsanalyse.”

Ook het ADRIBA is erg content met de partnerovereenkomst. Zakelijk directeur Joost Kerkhofs: “Wij zijn erg blij met de toevoeging van ViaFormance als partner van ADRIBA. Ze dragen bij aan de verdere verspreiding van OBM in enkele interessante niches, waarin zij ervaring hebben en de taal spreken van de specialisten in dat vakgebied. Wij hebben het volste vertrouwen in de capaciteiten van directeur David Polinder om de verbinding te maken met zijn doelgroepen en om OBM bij hen op de radar te krijgen.”

Praktische toepassing

De wetenschap heeft altijd veel moeite gehad met een goede vertaling van onderzoeksresultaten naar een praktische toepassing voor het bedrijfsleven. Organizational Behavior Management weet deze kloof bijzonder goed te overbruggen. De gedragsanalyse is een nog jonge wetenschap, maar de resultaten zijn verassend. In de VS wordt de gedragsanalyse al enkele decennia succesvol toegepast bij toonaangevende organisaties, waaronder diverse Fortune 500 bedrijven. Ook in Nederland zijn inmiddels al honderden cases waarin OBM haar waarde bewezen heeft. “Als man van de praktijk was ik altijd al op zoek naar een juiste verbinding tussen theorie en praktijk. Met OBM heb ik deze gevonden! Met de opleidingsprogramma’s OBM leren we mensen zelfstandig vraagstukken aan te pakken waardoor organisatieveranderingen versnellen en prestaties meetbaar verbeteren. Met minder druk en met meer plezier”, betoogt de oprichter van ViaFormance.

Pioniers in Europa

OBM is in Nederland en Europa nog relatief onbekend, maar dit is in rap tempo aan het veranderen. Steeds meer organisaties omarmen deze evidence-based methode, vooral ook door de wetenschappelijke onderbouwing en de fundamentele aanpak. De wetten van de gedragsanalyse werken namelijk overal. Daarnaast sluit het prima aan bij bestaande methodes en filosofieën zoals Lean, Six Sigma, ITIL, Agile etc. David Polinder: “We zijn enorm trots dat we ons tot de pioniers op dit vakgebied mogen rekenen. Onze missie is dan ook dat OBM in de toekomst niet meer is weg te denken uit de bedrijfskunde en dat elke organisatie de positieve consequenties hiervan mag ervaren. Want was is er nou mooier dan ‘het beste uit mensen’ te halen?”

Kennismaken met OBM

Om mensen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met OBM organiseert ViaFormance regelmatig workshops en seminars. Ook worden deze in company verzorgd. In de workshop ontdekt men wat de 3 valkuilen zijn wanneer we gedrag proberen te veranderen, welke beïnvloedingsstrategieën er zijn, hoe een ABC-gedragsanalyse werkt en leert men over het OBM-protocol voor gedragsverandering.

Op 21 juni aanstaande staat de eerstvolgende OPEN Workshop OBM gepland. Meer informatie en aanmelden. Op onze website vindt u nog meer informatie over OBM en de dienstverlening van ViaFormance. Voor meer informatie over het partnership en de Executive Education programma's volg deze link.

Wed, 18 April