4 tekenen dat je medewerkers betrokken zijn!

Betrokken medewerkers zijn van groot belang. Vooral als je op afstand met elkaar moet samenwerken. Niet voor niet is Employee Engagement een 'hot topic'. Zolang je deze 4 tekenen nog ziet hoef jij je als leidinggevende nog geen zorgen te maken. Blijf dit vooral stimuleren en geniet van de samenwerken met jouw bevlogen collega 's!

1. Zij erkennen anderen. Zij worden blij van het succes van collega' s, spreken dit uit en delen dit met anderen. Blijf dit vooral stimuleren en vier samen de behaalde successen. Het vieren van succes, hoe klein het ook is, zorgt voor vernieuwde motivatie en verbinding met elkaar.

2. Zij helpen een handje. Ze bieden collega' s hulp aan als deze ergens moeite mee hebben of het erg druk hebben. Dit doen ze zelfs zonder dat het hen gevraagd wordt. Pas hierbij wel op dat zij zichzelf niet overladen met teveel werk:) Vraag dan ook regelmatig aan collega' s hoe het met ze gaat en wat je voor ze kunt betekenen. Ook voor het in stand houden van een goede werk/prive-balans.

3. Zij bieden oplossingen. Betrokken medewerkers denken na over oplossingen en bieden deze aan wanneer en problemen zijn of mogelijkheden voor verbetering. Negeer deze vooral niet, hoe druk je bent of welke andere prioriteiten je hebt. Geef in ieder geval aan dat je follow up gaat verzorgen en plan dit in je eigen agenda. Zorg dat je de voortgang hiervan ook zo snel mogelijk terugkoppelt. Oplossingen zijn eigenlijk het tegenovergestelde van klachten, maar je kunt ze wel op dezelfde voortvarende manier opvolgen:)

4. Zij zijn graag vrijwilliger. Zij assisteren graag bij initiatieven die buiten hun eigen taken en verantwoordelijkheden liggen. Betrek hen hier dan actief bij. Voor veel professionals functioneert dit als een natuurlijke beloning, de meest effectieve manier om mensen te motiveren. Deze natuurlijke beloningen zorgen voor meer zelfontplooiing, meer en bredere ontwikkeling en ook nog eens een welkome afleiding van de dagelijkse werkzaamheden. Niet voor niets geven veel werknemers aan dat dit belangrijke factoren zijn om ENGAGED te zijn en te blijven!


Wil jij ook werken aan meer betrokkenheid en bevlogenheid binnen jou team of organisatie. Wij vertellen je graag wat ons geheim is. Praktisch toebasbaar en met een stevige wetenschappelijke basis. En ook nog met minder druk en meer plezier! Neem contact met ons op voor een (online) afspraak. info@viaformance.nl of rechtstreeks via +31 (0)6 29 82 01 74Mon, 19 October