Organisatiecultuur en leiderschapOrganisatiecultuur en Leiderschap

Organisatiecultuur

De aanwezigheid van een gezonde organisatiecultuur is de wens van elke ondernemer, directeur of leidinggevende. Een gezonde cultuur is namelijk de basis om mensen te laten excelleren en zo een competitieve organisatie te zijn. Toch blijkt deze in de praktijk maar al te vaak afwezig. O.a. door ingesleten patronen zijn mensen niet (meer) bevlogen en gemotiveerd wat zich uit in een scala aan uitdagingen waar u mee te maken heeft. Men is bijvoorbeeld:

Reactief i.p.v. Proactief

Gesloten i.p.v. Open

Behoudend i.p.v. Vernieuwend

Zelfgericht i.p.v. Team of Klantgericht

U zult één van bovenstaande issues vast wel herkennen. Maar hoe krijgt u die mensen nou zover dat ze dit veranderen? Een cultuur veranderen duurt normaliter jaren. Maar u heeft geen jaren de tijd, toch? U wilt anticiperen op de snel veranderende markt en uw mensen hierin meekrijgen. Daarom focussen wij ons op GEDRAG! Dit is namelijk goed te beïnvloeden wanneer je over de juiste kennis en tools beschikt. En dat is wat wij in huis hebben. Door onze expertise in strategische gedragsverandering helpen wij u met het realiseren van die gezonde organisatiecultuur die u graag wilt. Zullen we beginnen?

Leiderschap

Het leidinggeven aan mensen is een van de grootste uitdagingen binnen organisaties. Of u nu leiding geeft aan een team of aan een complete organisatie. U zult als leidinggevende vast wel eens nadenken over uw manier van leidinggeven. Misschien stelt u uzelf ook wel eens de volgende vragen:

  • Hoe weet ik als leidinggevende dat ik de juiste dingen doe?
  • Heb ik een visie over onze organisatie en leidinggeven? Weten mijn mensen welke visie dit is?
  • Zien mensen mij als een rolmodel?
  • Komen onder mijn verantwoording minimale prestaties tot stand of haal ik het beste uit mensen, zodat ze excelleren en maximaal presteren?
  • Geef ik wel voldoende feedback? En als ik feedback geef doe ik dat dan op de juiste manier. En doe ik dit wel frequent genoeg?
  • Beloon ik mijn mensen wel op de juiste manier? Beloon ik niet teveel of juist te weinig?

Misschien is het wel onduidelijk wat het resultaat is van uw stijl van leidinggeven of heeft u soms geen idee wat u aan het doen bent. Het is dan prettig om als leidinggevende de kennis en tools in handen te hebben die u helpen in het leiding geven aan mensen met hun verschillende karakters en behoeftes. Wanneer u goed in staat bent gedrag te begrijpen en te beïnvloeden zult u vele malen effectiever kunnen leidinggeven en zult u merken dat prestaties structureel zullen verbeteren en dat het werkplezier van zowel uw medewerkers als uzelf aanzienlijk zal toenemen.

Met onze expertise op het gebied van strategische gedragsverandering en vanuit onze persoonlijke ervaring met leidinggeven zijn wij in staat u te helpen bij uw specifieke vraagstuk rondom leiderschap. Dit kan in de vorm van 1 op 1 coaching of door het verzorgen van een incompany training. Of wellicht is onze OBM Training, Certified OBM Foundation of Certified OBM Practitioner Opleiding iets voor u?