Waarom gedrag beïnvloeden geen ‘dat doen we wel even’ is. Het manco van de ‘inspirational’ mantra’s.

Vanaf nu ga ik het doen! Paul stapt in zijn auto en rijd terug naar kantoor. Hij draait de muziek een paar tandjes hoger en zingt vrolijk mee met de zomerse hits. Enthousiast deint ie mee met de muziek. Gelukkig corrigeert zijn Tesla zijn onoplettendheid en behoed hem voor een aanvaring met de stalen vangrail. Woeij, wat was het een opsteker zeg! Hij heeft er weer helemaal zin in. Paul komt net bij een buitengewoon inspirerend seminar vandaan. Het thema was leiderschap en ging vooral over het beïnvloeden van gedrag van medewerkers. En na deze sessie weet Paul weer precies hoe het moet. Toch? Paul denk van wel. Nog wel....

Lees meer

Newsflash! Official Accreditation granted by APMG International.

We are proud to announce that our Managing Partner, David Polinder, completed the OBM Foundation Train the Instructor course and achieved his OBM Foundation trainer accreditation via APMG International.

Lees meer

4 tekenen dat je medewerkers betrokken zijn!

Betrokken medewerkers zijn van groot belang. Vooral als je op afstand met elkaar moet samenwerken. Zolang je deze 4 tekenen nog ziet hoef jij je nog geen zorgen te maken. Blijf dit vooral stimuleren en geniet van samenwerken met bevlogen collega's!

Lees meer

Managen van thuiswerken. 5 signalen die vragen om actie!

Leiderschapsvaardigheden zijn nu meer dan ooit van cruciaal belang, maar hoe weet je of jouw leiderschapsstijl effectief is voor de collega’s die thuis werken? Pas daarom jouw stijl aan als je een van deze signalen ziet!Lees meer

Leiding geven aan verandering. Wie zet de 1e stap?

In mijn werk heb ik het voorrecht bij veel organisaties in de keuken te mogen kijken en te horen hoe directeuren, managers en leidinggevenden te maken hebben met tal van uitdagingen in de dagelijkse praktijk. Een woord wat in deze gesprekken vrijwel altijd terugkomt is toch wel het woord 'verandering'. Transities, cultuuromslag, opschalen, afschalen, uitrollen en noem er nog maar een paar die met verandering te maken hebben. Laatst las ik zelfs dat verandering de enige constante is. Gelukkig is er dan nog iets constant.

Tekst: David Polinder


Lees meer

David Polinder deelt kennis van gedragsanalyse op het NVVK-veiligheidscongres 2019


Op 13 en 14 maart aanstaande staat de wereld van de veiligheidskunde weer volop in de spotlights tijdens het NVVK-veiligheidscongres 2019. Het NVVK-congres is het grootste congres op dit vakgebied in Nederland waar honderden professionals kennis en ervaringen uitwisselen en waar de nieuwste ontwikkelingen en perspectieven gedeeld worden. Het thema van het congres is: ‘2025, Wat ga ik anders doen?’

Lees meer

Positieve gedragsverandering & duurzame inzetbaarheid. Welk gedrag wil jij graag zien?


Duurzame inzetbaarheid krijgt terecht meer aandacht dan ooit. Positieve gedragsverandering speelt hierin een cruciale rol. Om medewerkers gezonder en vitaler te krijgen en te houden kunnen organisaties veel baat hebben bij een duidelijke identificatie en beïnvloeding van juist dat gedrag dat hieraan bijdraagt. Welk gedrag wil jij graag zien?

Lees meer

Gedragsverandering en gedragsbeïnvloeding bij Bewindvoering en Schuldhulp(verlening). Hoe relevant is dat eigenlijk?

Hoe belangrijk is het om als professional in Beschermingsbewind en de Schuldhulpverlening om het gedrag van cliënten echt positief te kunnen beïnvloeden? Randolf Mulderij van Financial Academy en David Polinder van ViaFormance slaan de handen ineen om deze vraag te beantwoorden.

Lees meer

Partnerdag Vrije Universiteit Amsterdam groot succes!

Donderdag 31 mei was een dag vol inspiratie en ontwikkeling die ons, als partner van het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis van de Vrije Universiteit Amsterdam, weer heeft voorzien van de meest actuele kennis en inzichten in de wetenschap van de gedragsanalyse en de toepassing daarvan voor de werkpraktijk.


Lees meer

ViaFormance en de Vrije Universiteit Amsterdam tekenen partnerovereenkomst

Met de ondertekening van de partnerovereenkomst is invulling gegeven aan een belangrijke ambitie van ViaFormance. Door de verbinding aan te gaan met het Aubrey Daniels Research Institute for Behavior Analysis van de Vrije Universiteit Amsterdam is ViaFormance voortaan bevoegd de post-graduate opleidingsprogramma's te verzorgen op het gebied van Organizational Behavior Management, de wetenschap van de gedragsanalyse in de context van organisaties.


Lees meer

Workshop OBM bij het Young Consulting Network

15 februari geven wij een workshop Organizational Behavior Management voor het Young Consulting Network. Het YCN is een initiatief van de Raad van OrganisatieAdviesbureaus.

Titel van de workshop: ‘Wat kan de wetenschap van gedragsverandering, de gedragsanalyse, betekenen voor de aanpak van organisatievraagstukken?


Lees meer

CO-dagen zeer geslaagd. Vol inspiratie weer verder met ondernemen!

Dagen zoals de CO- dagen geven je als ondernemer nieuwe kansen, inzichten en uitdagingen en vooral niet onbelangrijk;

bevestiging van de toegevoegde waarde van je dienst en expertise.


Lees meer

ViaFormance aanwezig op de CO-dagen. Bezoek onze stand of volg onze workshop!

Op 22 en 23 november 2017 staat ViaFormance op de Christelijke Ondernemersdagen in de basiliek in Veenendaal. Deze dagen staan volledig in het teken van ontmoeting tussen ondernemers en andere belangstellenden.Lees meer

Met een gerust hart op vakantie!

Als ondernemer, directeur of leidinggevende wilt u gaan voor het beste resultaat,

zodat u heerlijk kunt genieten van een goed glas wijn, welverdiende vakantie of vrije tijd.

.


Lees meer

Drugs dealen vs. effectief leidinggeven. Wat hebben ze gemeen?

Wat kan effectief leidinggeven nou gemeen hebben met drugs dealen?

Klinkt als een tegenstrijdigheid toch?

Lees meer

Sales prestaties verbeteren

Wilt u de Sales Performance verhogen?


Lees meer

Pesten aanpakken met het OBM-protocol.

Pesten op het werk is voor veel organisaties een lastig probleem.

Hoe kun je dit nou structureel aanpakken? Lees het in dit artikel!

Lees meer

Meer veiligheid door focus op consequenties!

Het vergroten van de veiligheid op de werkvloer is vaak een hele uitdaging.

Wat veroorzaakt onveilig gedrag en wat kan dit veranderen?

Lees meer