Certified OBM Foundation

Organisaties hebben continu te maken met verandering. Het is dan ook erg belangrijk dat u in staat bent hierop te anticiperen. Het meekrijgen van mensen in verandering is misschien wel de grootste uitdaging van leidinggevenden. Ook als het gaat om het verbeteren van prestaties en het oplossen van organisatievraagstukken. Het gedrag van medewerkers is hierbij bepalend. Wanneer u in staat bent gedrag te begrijpen en te beïnvloeden zult u veel beter om kunnen gaan met veranderingen, kunt u vraagstukken effectiever aanpakken en weet u het beste uit mensen te halen.

De cursus OBM Foundation biedt u de theoretische kennis in gedrag en gedragsverandering middels een 3-daagse training met veel interactie, herkenbare praktijkvoorbeelden en als afsluiting het schriftelijk examen. Bij voldoende resultaat ontvangt u het certificaat “OBM Foundation” van de Vrije Universiteit Amsterdam.

Doel van de cursus

Kennismaking met de principes van gedragsanalyse en Organizational Behavior Management en het leren maken van ABC-analyses om oorzaken en gevolgen van gedrag te achterhalen. Deze cursus legt de theoretische basis die van groot belang is voor het begrijpen en veranderen van gedrag in organisaties.

Inhoud van de cursus

De volgende onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

  • Principes van gedragsanalyse en Organizational Behavior Management

  • Technieken van ABC-analyses en Concequentieanalyse

  • De werking van beloningsschema's

  • Toepassing OBM-protocol voor gedragsverandering

  • Omgaan met ongewenst gedrag

Doelgroep

De OBM Foundation cursus is ideaal voor leidinggevenden, adviseurs en coaches en wanneer u:

  • Het beste uit mensen wilt leren halen om de organisatie beter te laten presteren;

  • Kennis wilt maken met OBM en het wetenschappelijk bewezen protocol voor prestatieverbetering;

  • De basisprincipes van gedragsanalyse en –beïnvloeding wilt leren.

Werkvormen en literatuur
Kennisoverdracht van de theorie ondersteund door praktijkvoorbeelden, discussie over de toepassing in de (eigen) praktijk, oefenopdrachten, zelfstudie.    Literatuur: Bringing Out the Best in People – Dr. A.C. Daniels

Duur en doorlooptijd
Het programma betreft een meerdaagse training + examen. Deze bestaat uit circa 24 contacturen (3 dagen), waarvan 5 dagdelen theorie en een dagdeel examenvoorbereiding. Het schriftelijke examen OBM Foundation duurt 1 uur.

Toelatingseisen

  • U beschikt minimaal over een hbo-diploma

  • U heeft een goed begrip van de Engelse taal (de literatuur en het theorie-examen zijn in het Engels)

Locatie
In overleg te bepalen. Deze cursus wordt voornamelijk in company gegeven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor uw organisatie.

Toetsing
De toetsing vindt plaats op de laatste dag, in het laatste dagdeel. Het schriftelijke examen bestaat uit een set van 40 Engelstalige meerkeuzevragen. Bij voldoende resultaat ontvangt u het certificaat “OBM Foundation” van ADRIBA, uitgegeven door de Vrije Universiteit Amsterdam.

Uw investering
Kosten per deelnemer: €1500,- excl. Btw. De kosten voor het examen bedragen €250,- Het examengeld betaalt u rechtstreeks aan de VU Amsterdam.

Meer informatie en aanmelden

U kunt dit doen door een email te sturen naar info@viaformance.nl of door ons te bellen op +31 (0)6 29820174