Wat is Organizational Behavior Management (OBM)?

Organizational Behavior Management is de bedrijfskundige naam voor de toepassing van de gedragsanalyse in organisatiecontext. OBM is een interdisciplinair wetenschapsgebied dat onderzoek doet naar de omgevingsinvloeden die gedrag op systematische wijze beïnvloeden.

De OBM gedragsanalyse onderscheidt zich van andere benaderingen. Het is namelijk gericht op meetbare prestatieverbetering, gebaseerd op bewezen repliceerbare methoden, technologisch, sociaal relevant, gericht op de context en oplossingsgericht. OBM is gebaseerd op wetenschappelijke fundamenten van meting, analyse en sturing van menselijk gedrag.

De noodzaak voor het sturen van gedragsveranderingen in organisaties wordt steeds groter. OBM is dé praktische wetenschappelijke methodiek die zorgt voor blijvende gedragsverandering in organisaties.

Deze evidence based methodiek wordt door diverse Fortune 500 bedrijven al decennialang zeer succesvol toegepast. Ook in Nederland zijn al honderden cases waarin OBM zijn toegevoegde waarde bewezen heeft. Via deze link vindt u een recente praktijkcase waarin OBM effectief is toegepast.

OBM is:

✔ Kwalitatief en geschikt voor elke organisatie

✔ Praktisch toepasbaar (iedereen kan het leren)

✔ Uitstekend aan te sluiten op bestaande verbeterprogramma zoals Lean, Six Sigma, ITIL, Agile etc.

Prestaties meetbaar verbeteren? Ontdek de kracht van OBM!

Alle prestaties op de werkvloer komen tot stand door het gedrag van medewerkers – wat ze zeggen en doen. Of het nu gaat om operational excellence en continu verbeteren, veiligheid, cultuur, kwaliteit, samenwerking, innovatie, sales of klantenservice; gedrag is altijd een bepalende factor. OBM is een bewezen aanpak om gedrag van medewerkers positief te beïnvloeden om tot een prestatieverbetering te komen.

In welke branche uw organisatie ook actief is, om de prestaties te verbeteren is het nodig dat medewerkers sommige dingen vaker doen, sommige minder vaak, en sommige anders. Onze missie is om u te ondersteunen dit effectief en efficiënt te bereiken!

Meer informatie

Download de Engelstalige flyer 'OBM in 3 minutes' en ontdek meer achtergrondinformatie.

Kennismaken met OBM?

Meld je nu aan voor een gratis (online) workshop OBM.

Inspirerend, interactief en direct

toepasbaar in de praktijk!