Certified OBM Foundation training

Certified OBM Foundation Level Training

Organisaties hebben continu te maken met verandering. Het belangrijk dat je hierop kunt anticiperen. Het meekrijgen van mensen is misschien wel de grootste uitdaging. Ook als het gaat om het verbeteren van prestaties en het oplossen van organisatievraagstukken. Het gedrag van medewerkers is hierbij bepalend.

Wanneer jij gedrag kunt begrijpen en beïnvloeden kun je veel beter omgaan met veranderingen, vraagstukken effectiever aanpakken en weet je het beste uit mensen te halen!

De opleiding Certified OBM Foundation geeft diepgaande inzichten en kennis in gedrag en gedragsverandering in een 3-daags programma met veel interactie, oefeningen, herkenbare praktijkvoorbeelden en als afsluiting het schriftelijk examen. Rond je dit succesvol af dan ontvang je het certificaat “OBM Foundation” van de Vrije Universiteit Amsterdam of APMG International!

Doel van de opleiding

Kennismaking met de principes van gedragsanalyse en Organizational Behavior Management en het leren maken van ABC-analyses om oorzaken en gevolgen van gedrag te achterhalen. Deze opleiding legt de theoretische basis die van groot belang is voor het begrijpen en veranderen van gedrag in organisaties.

Inhoud van de opleiding

De volgende onderwerpen worden tijdens de cursus behandeld:

 • Principes van gedragsanalyse en Organizational Behavior Management

 • Technieken van ABC-analyses en Concequentieanalyse

 • De werking van beloningsschema's

 • Toepassing OBM-protocol voor gedragsverandering

 • Omgaan met ongewenst gedrag

Doelgroep

De OBM Foundation cursus is ideaal voor leidinggevenden, adviseurs en coaches en wanneer je:

 • Het beste uit mensen wilt leren halen om de organisatie beter te laten presteren;

 • Kennis wilt maken met OBM en het wetenschappelijk bewezen protocol voor prestatieverbetering;

 • De principes van gedragsanalyse en –beïnvloeding wilt leren.

Werkvormen en materiaal
Kennisoverdracht van de theorie met veel praktijkvoorbeelden, discussie over de toepassing in de (eigen) praktijk, oefenopdrachten, zelfstudie.

Literatuur: Organizational Behavior Management; An introduction, R. den Broeder & J. Kerkhofs. LeerApp: OBM Knowingo App.

Duur en doorlooptijd
Het programma betreft een meerdaagse training + examen. Deze bestaat uit circa 24 contacturen (3 dagen), waarvan 5 dagdelen theorie en een dagdeel examenvoorbereiding. Het schriftelijke examen OBM Foundation duurt 1 uur.

Toelatingseisen

 • Je hebt minimaal een hbo-diploma

 • Je hebt een goed begrip van de Engelse taal (de literatuur en het theorie-examen zijn in sommige gevallen in het Engels)

 • Ben je niet in het bezit van een hbo-diploma volg dan de route met certificering via APMG International. Voor deze Certified variant is geen specifieke vooropleiding vereist. Neem contact op voor de mogelijkheden.

Startdata

De volgende Certified OBM Foundation staat gepland op:

-16, 23 en 30 maart 2023 - Landgoed De Horst in Driebergen

-1, 15 en 29 juni 2023 - afhankelijk van de locatie deelnemers (wordt gehouden op een centrale locatie in Nederland).

-5 en 12 oktober 2023 (2-daagse opleiding, informeer naar de inhoud).

Deze opleiding wordt ook in company gegeven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Examen
Het examen vindt plaats op de laatste dag, in het laatste dagdeel. Het schriftelijke examen bestaat uit een set van 40 meerkeuzevragen. Bij voldoende resultaat ontvangt u het certificaat “OBM Foundation” van ADRIBA, uitgegeven door de Vrije Universiteit Amsterdam of APMG International.

Meer informatie en aanmelden

Je kunt dit doen door een email te sturen naar info@viaformance.nl of door ons te bellen op 0341-496 597 of kies een van onderstaande opties.